Broek Zuid

Een fijne thuishaven in Broek Zuid

In Broek Zuid woon je zoals jij dat wilt. In een zee van ruimte bouw je het huis van je dromen. Dan blijf je natuurlijk het liefst thuis, maar als je toch weggaat: binnen 60 minuten ben je in Amsterdam en in slechts 5 minuten fietsen sta je in het centrum van Joure. En je hebt ook nog eens toegang tot open vaarwater vanuit je eigen achtertuin. Dat kan alleen in Broek Zuid.

Omgeven door natuur, maar toch in de buurt van alles wat je nodig hebt. Broek Zuid is in allerlei opzichten een unieke plek om te wonen.

Alle kavels in verkoopfase 1 en 2 zijn inmiddels verkocht. Maar… we hebben goed nieuws voor geïnteresseerden. Er komt een kavel (opnieuw) vrij! Het gaat om kavel It Súd 44. Inschrijven voor de verloting van deze vrij te bebouwen kavel kan vanaf 31 januari. De verloting vindt plaats op donderdag 16 februari, op het gemeentehuis in Joure. De verkoop wordt verzorgd door Makelaardij Hoekstra.

Heeft u nog vragen over het plan of de kaveluitgifte? Dan kunt u contact opnemen met onze medewerkers van grondzaken.

broek_zuid_logo_rgb_hr_250x61

Verloting één vrij te bebouwen kavel

De vrij te bebouwen kavel, te Broek Zuid wordt verloot door gemeente De Fryske Marren. Op donderdag 16 februari om 16.00 uur, vindt de verloting plaats door wethouder Remboud van Iddekinge. Iedereen die zich hiervoor heeft ingeschreven ontvangt per e-mail uiterlijk 13 februari een uitnodiging voor deze verlotingsbijeenkomst.

De wethouder trekt tijdens deze bijeenkomst één voor één de ingeschreven namen uit de glazen bokaal. Wordt jouw naam als eerste uit de bokaal gehaald, dan krijg je een eerste reservering op de kavel. De wethouder gaat dan verder met de verloting. De volgende naam die uit de bokaal wordt gehaald mag ervoor kiezen om als tweede gegadigde voor deze kavel op de lijst komen. De verloting gaat door totdat er per kavel 10 gegadigden zijn, of totdat de namen van alle ingeschrevenen zijn getrokken uit de bokaal.

Wat krijgt een eerste gegadigde

Ben jij de eerste gegadigde voor kavel It Súd 44? Dan krijg je van ons een schriftelijke reservering voor deze kavel. Deze reservering is ongeveer 10 weken geldig en is bedoeld om jou in de gelegenheid te stellen om jouw financiële- en bouw mogelijkheden te onderzoeken. De gemeente kan tijdens deze reserveringsperiode alleen de kavel aan jou verkopen.

Meer weten over deze procedure? In de bijlage ‘Procedure uitgifte vrije bouwkavels aan particulieren’ kun je lezen op welke wijze wij de kavels in de particuliere sector uitgeven. Je kunt ook contact opnemen met Wieneke Riemersma, werkzaam bij gemeente De Fryske Marren.

Hoe kan ik me inschrijven?

Ben jij enthousiast geworden? Schrijf je dan in via het inschrijfformulier op de website: www.broekzuid.nl. Let op! inschrijven kan vanaf 31 januari t/m 9 februari.

Per huishouden mag maar één keer worden ingeschreven. Echtparen, samenwonenden en aspirant samenwonenden mogen zich dus niet afzonderlijk inschrijven.

Uitgelicht: It Súd 44

Kavel It Súd 44, met een oppervlakte van 908 m2, ligt aan de rand van het uitbreidingsplan. In een zee van ruimte bouw jij je droomhuis van waaruit je direct vanuit je achtertuin de Friese Meren kan verkennen. Hoor jij het prachtige gefluit van de watervogels al in je toekomstige tuin? De kavel kost € 285.000 v.o.n. Interesse?