Tramdijk Oost, Lemmer

Lemmer, poort van Fryslân

Met haar ligging in de zuidwesthoek van de provincie vormt Lemmer de poort tussen IJsselmeer en waterrijk Friesland. Aan de noordoostzijde van Lemmer krijgt een nieuwe woonwijk gestalte met de naam Tramdijk Oost. De wijk krijgt het karakter van een tuindorp met veel ruimte voor groen.

In Lemmer zijn alle voorzieningen voor handen. Er zijn diverse basisscholen en er is een school voor voortgezet onderwijs. Er zijn meerdere supermarkten en een ruim winkelaanbod. Daarnaast zijn er volop sportverenigingen en verenigingen met een cultureel karakter.

Een wijk waar duurzaamheid, veilig wonen, leefbaarheid en variatie hoog in het vaandel staan.

Heeft u nog vragen over deze kaveluitgifte of wilt u zich inschrijven voor een kavel? Dan kunt u contact opnemen met onze medewerkers van grondzaken.

Comfortabel wonen in Tramdijk Oost

Binnenkort starten we met de verloting van zeventien kavels in het uitbreidingsplan Tramdijk Oost, fase 2B. Het plan ligt ten noorden van Lemmer en is onderdeel van een eerdere uitbreiding van dit gebied. Er kunnen 13 vrijstaande woningen worden gebouwd en vier kavels zijn geschikt voor de bouw van vier twee-onder-één-kapwoningen.

Doordat de kavels worden uitgegeven in de vrije sector kunt u zelf bepalen door welke aannemer u uw droomhuis laat bouwen. Heeft u interesse voor de bouw van een twee-onder-één-kapwoning? Dan heeft u een medebouwer nodig. Voorwaarde is dat deze medebouwer een particulier is, dus geen aannemersbedrijf. Wij raden u aan om alvast op zoek te gaan naar een medebouwer zodat u snel verder kunt met de bouw van uw droomhuis. De oppervlaktes variëren van 333 m2 tot en met 609 m2. De kavels zijn ongeveer 27/28 meter diep. De gemiddelde kavelprijs per m2 ligt rond de € 245,- inclusief btw.

Inschrijving en verloting
De kavels in Tramdijk Oost worden uitgegeven door middel van verloting. De inschrijving is gesloten. De, wegens coronamaatregelen, digitale verloting heeft plaatsgevonden op dinsdag 23 juni.

Vragen of meer informatie?
Voor vragen kunt u, van dinsdag tot en met donderdag, contact opnemen met Wieneke Riemersma via telefoonnummer 14 05 14.

Procedure uitgifte vrije bouwkavels gemeente De Fryske Marren
In de bijlage ‘Procedure uitgifte vrije bouwkavels aan particulieren’ kunt u lezen, op welke wijze wij de kavels in de particuliere sector gaan uitgeven.